Καιρός-weather

Οδός Ειρήνης, Καλαμάκι, Χανιά 73100
Τηλέφωνο: +30 28210 32153
E-mail: suites@doreen.gr

Εκκλησίες και Μοναστήρια

Ένας ανυπολόγιστης αξίας θησαυρός σε εκκλησιές (πάνω από 300 βυζαντινές), ξωκκλήσια και σημαντικά μοναστήρια βρίσκονται διασκορπισμένα στο νομό Χανίων. Εδώ μπορεί κάποιος να βιώσει ανεπανάληπτο θρησκευτικό τουρισμό ή να διεξάγει έρευνες σχετικά με τη βυζαντινή τέχνη ή τη θρησκευτική αρχιτεκτονική. Θαυμάσιες εκκλησιές με εξαιρετικές τοιχογραφίες-εν μέρει από μαέστρους της βυζαντινής αγιογραφίας, όπως π.χ. του Ι. Παγωμένου, καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα αυτού του τόπου.

Ο επισκέπτης μπορεί εκτός άλλων να επισκεφτεί την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στους Κομιτάδες Σφακίων (1314), τον Άγ. Νικόλαο στη Μονή Σελίνου (1315), τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στα Καβαλαριανά Κανδάνου (1328), τη Μητέρα του Θεού στο Κακοδίκι Σελίνου (1332), την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στα Κυριακοσέλια, τη Ροτόντα στην Επισκοπή Κισάμου, τη Μητέρα του Θεού στο Στύλο (12. αι.), τη βασιλική από την α' βυζ. περίοδο στη Σούγια και πολλές άλλες.

Στην περιοχή των Χανίων βρίσκονται και πολλά σπουδαία μοναστήρια. Μερικά από αυτά είναι η Αγ. Τριάδα Τζαγκαρόλων και το Γουβερνέτο στο Ακρωτήρι, η Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι, η Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας κοντά στο Ελαφονήσι και το γυναικείο μοναστήρι της Χρυσοπηγής στις Μουρνιές.


Οδός Ειρήνης, Καλαμάκι, Χανιά 73100
Τηλέφωνο: +30 28210 32153
E-mail: suites@doreen.gr
Copyright © 2012 Doreen | All rights reserved - Powered by greekway