Καιρός-weather

Οδός Ειρήνης, Καλαμάκι, Χανιά 73100
Τηλέφωνο: +30 28210 32153
E-mail: suites@doreen.gr

Κλίμα

Η Κρήτη έχει μια μεγάλη ποικιλία τύπων, μορφών και παραλλαγών του μεσογειακού τύπου κλίματος. Η κλιματική ποικιλία και οι διαφοροποιήσεις κατά περιοχές, οφείλεται στο μεγάλο υψομετρικό εύρος, στην ποικιλία των εκθέσεων και στο έντονο μορφοανάγλυφο της περιοχής. Ο χειμώνας που χαρακτηρίζεται βροχερός και ήπιος, αρχίζει το Δεκέμβριο με βροχές συνήθως μικρής έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας και παρατείνεται μέχρι το Μάρτιο. Κατά το χειμώνα έχουμε πολλές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στις περιοχές υψομέτρου μεγαλύτερου των 1.000 μ. Τα χιόνια καλύπτουν ένα μέρος του ορεινού συγκροτήματος των Λευκών Ορέων και συνήθως διατηρούνται μέχρι τον Απρίλιο.

Η άνοιξη είναι μικρής διάρκειας, αρχίζει τον Απρίλιο και διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαΐου και είναι συνήθως ξηρή με μικρές βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι που είναι ιδιαίτερα είναι θερμό και ξηρό αρχίζει από το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου και διαρκεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, με θερμότερο μήνα τον Ιούλιο, σπανιότερα δε τον Αύγουστο. Τέλος, το φθινόπωρο αρχίζει από το τέλος Σεπτεμβρίου και είναι σχετικά θερμό και υγρό, με ραγδαίες βροχές κατά τον Οκτώβριο και Νοέμβριο μήνα.

Ωστόσο η ηλιοφάνεια στο νησί είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε περιοχές στα νότια παράλια πλησιάζει τις 320 ημέρες το χρόνο.

 

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ(°C) ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ
Χειμώνας 12 26
Ανοιξη 13.5 32
Καλοκαίρι 25 40
Φθινόπωρο 20 32

Οδός Ειρήνης, Καλαμάκι, Χανιά 73100
Τηλέφωνο: +30 28210 32153
E-mail: suites@doreen.gr
Copyright © 2012 Doreen | All rights reserved - Powered by greekway